nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöbilarnas borttagna morötter dämpar försäljning

  • Annons 1

Bil Sweden spår kraftig nedgång på nybilsmarknaden under 2009 i en färsk prognos. Och det är främst miljöbilsandelen som sjunker. Prognosen som lyder på 185 000 nya bilar innebär en nedgång med 27 procent jämfört med 2008.

Bertil Moldén, vd på Bil Sweden tror att en av förklaringarna till nedgången är förvirringen som politikerna skapat genom att i förtid ta bort stimulanser för miljöbilar under nästa år, samt kombination av finanskris och konjunkturnedgång.

– Vi är starkt oroade över att de borttagna ”morötterna” för miljöbilar kommer medföra att den hittills positiva utvecklingen för miljöbilar dämpas under nästa år så att miljöbilsandelen sjunker ned mot 30 procent, säger Bertil Moldén.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.