nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöbilar slipper trängselskatt

  • Annons 1

Miljöbilar kommer att undantas från trängselskatt. Vilka bilar som räknas som miljöbilar framgår av lagen om trängselskatt (2004:629). Bilar är inte skattepliktiga om de är utrustad med teknik för drift helt eller delvis med elektricitet, alkohol eller annan gas än gasol. En bilist som passerar zongränsen både till och från jobbet under rusningstid kan spara kring 900 kronor i månaden genom att köra miljöbil, uppger miljöfordon.se. Den som kommer upp i maxtaxan, 60 kronor per dag sparar cirka 1 300 kronor i månaden.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.