nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöavgift för fönsterglas föreslås

  • Annons 1

Varje år byts 1,2 miljoner fönster i Sverige. Bara en bråkdel av dem återvinns idag. PCB, som finns i vissa isolerfönster, utgör det stora hindret eftersom det krävs mycket manuell hantering att sortera ut och omhänderta det. En lösning på problemet skulle kunna vara en miljöavgift. Det föreslår Avfall Sverige i en rapport. Miljöavgift tillämpas sedan flera år i Norge med goda resultat. En miljöavgift på för närvarande 15 norska kronor per isolerfönster läggs på priset till konsumenten. Avgiften finansierar sedan alla behandlings- och transportkostnader för att ta hand om avfallet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.