nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöaspekt i alla utbildningar

Huruvida det krävs fler naturvetare i finanssektorn, näringslivet och inom politiken för att lyfta miljöaspekten, var en het fråga under gårdagens paneldebatt som anordnades av Miljö & Utveckling.

  • Annons 1

Moderator Magnus Enell påpekade att undersökningar bland högskolestudenter tyder på att den viktigaste frågan när de ska söka jobb är hållbar utveckling och CSR, ett resultat som bland annat Ebba Lindsö, vd på konsultföretaget Respect, håller med om.

– Företag som satsar på hållbara lösningar attraherar unga människor, därför måste det föras mer resonemang om verksamheters miljöprofil, poängterar hon.

Men på frågan hur man ska hitta duktigt folk med naturvetenskaplig utbildning hade panelen delade meningar. Sasja Beslik, tidigare chef för ansvarsfulla placeringar på Banco pekade på möjligheterna med att leva i en global värld.

– Finns inte kunskapen här i Sverige, får vi väl helt enkelt öppna upp gränserna och plocka in den från annat håll för att få Sverige att växa rätt.

Pontus Cerin, docent inom ägarstyrning och ansvarsfulla investeringar vid Handelshögskolan, Umeå universitet anser att Sverige ska satsa på att utbilda fler inom ämnet och inte bara fokusera på naturvetare.

– Det är viktigt att vi får in miljöaspekten i alla utbildningar för att kunskapen ska spridas till alla typer av branscher, säger han.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.