nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mexiko intresserad av svensk cleantech

  • Annons 1

En mexikansk miljödelegation är på besök i Skövde. Anledningen är intresset för cleantech och Högskolan i Skövdes arbete med att stimulera exporten till Mexiko.

Sveriges exportråd ska visa delegationen avfallshantering och produktion av biogas. Intresset är också stort för att se hur samarbete mellan högskola, privata företag och myndigheter kan ge resultat.

Att man besöker Skövde beror på det Mexikocentrum som finns vid högskolan arbetar med miljöfrågor i syfte att exportera cleantech till Mexiko. Bland annat har Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP, redan fått uppdrag att ta fram en handbok i energieffektivisering av Querétaros miljöverk och presenterat den för Mexiko Citys miljösamordnare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.