nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Det nationella konsumtions-målet för ekologisk mat i offentlig sektor är 60 procent ekologiskt till 2030. FOTO: Creative Lab / Shutterstock.com

Mest ekologisk mat i förskolan

Inköp av ekologisk mat i offentlig sektor har ökat med 7,2 procent sedan juni 2016. Mest ekologisk mat får barn i förskolan. Det visar DKAB Services halvårsrapport om ekologiska inköp i offentlig sektor.

  • Annons 1

Inköpen av ekologisk mat i landets kommuner fortsätter öka. Barn i förskolan serveras mest ekologisk mat, 44 procent, medan personer i äldreomsorgen får minst, 26 procent. Genomsnittet för hela landet är 34,3 procent ekologiska inköp.

Det nationella konsumtionsmålet för ekologisk mat i offentlig sektor är 60 procent till 2030. Fortsätter ökningstakten kan målet nås innan 2030. Förskolorna ligger i topp, ganska långt före skolor, gymnasium och äldreomsorg. 

Källa: Statistik från DKAB Service AB, juni 2017 bearbetad av Ekomatcentrum.

Äldreomsorgen bäst på svekologisk mat

Även andelen svekologiskt, svensk och ekologisk mat, ökar starkt med 7,1 procent, från juni 2016 till juni 2017.

Störst svensk andel av ekologiska inköp har äldreomsorgen med 70 procent. Här ligger förskolorna på en sämre placering. Det kan bero på att serveras mer husmanskost inom äldreomsorgen än i förskolan.

Källa: Statistik från DKAB Service AB, juni 2017 bearbetad av Ekomatcentrum.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.