nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mer tid att söka tillstånd

  • Annons 1

Tidpunkten för när ansökan om tillstånd för att bedriva miljöfarlig verksamhet ska vara inne kommer att skjutas fram. Beslutet gäller verksamheter som är tillståndspliktiga enligt förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd men där ansökan om tillstånd ännu inte har behövt göras. Tidigare skulle tillstånd ha sökts senast den 31 december 2006. Ändringen i övergångsbestämmelserna till förordningen innebär att tillstånd nu ska sökas senast den 31 december 2007, meddelar regeringen. Anledningen är att man inväntar en översyn från Naturvårdsverket av vilka verksamheter som egentligen behöver vara tillstgåndspliktiga där syftet är att minska antalet tillståndspliktiga verksamheter.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.