nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mer tid att söka tillstånd

  • Annons 1

Tidpunkten för när ansökan om tillstånd för att bedriva miljöfarlig verksamhet ska vara inne kommer att skjutas fram. Beslutet gäller verksamheter som är tillståndspliktiga enligt förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd men där ansökan om tillstånd ännu inte har behövt göras. Tidigare skulle tillstånd ha sökts senast den 31 december 2006. Ändringen i övergångsbestämmelserna till förordningen innebär att tillstånd nu ska sökas senast den 31 december 2007, meddelar regeringen. Anledningen är att man inväntar en översyn från Naturvårdsverket av vilka verksamheter som egentligen behöver vara tillstgåndspliktiga där syftet är att minska antalet tillståndspliktiga verksamheter.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.