nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mer samhällsvetenskaplig miljöforskning

  • Annons 1

Formas har tagit fram en nationell strategi för samhällsvetenskaplig miljöforskning. Syftet är att engagera svenska samhällsvetenskapliga forskare i forskning som bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Att ställa om samhället till hållbar utveckling handlar nämligen mycket om att påverka beteenden hos individer, företag och organisationer. Formas efterlyser därför mer forskning kring maktfrågor och målkonflikter i miljöpolitiken, om styrmedel och om produktions- och konsumtionsmönster.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.