nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mer hållbar konsumtion med klädbibliotek

Att låna kläder kan vara ett sätt för att bidra till en mer hållbar konsumtion av kläder. Det menar initiativtagarna bakom Lånegarderoben, som snart slår upp portarna.

  • Annons 1

Nu kan du inte bara låna böcker, utan även kläder. Helgen den 4-5 september slår klädbiblioteket Lånegarderoben upp portarna i Midsommarkransen i Stockholm.

– Med Lånegarderoben vill vi inspirera till att förändra människors klädkonsumtion. Vi tror att etiskt producerade textilier och lånade plagg är ett mer hållbart sätt att konsumera kläder. Genom Lånegarderoben får ett plagg flera användare och därmed också en längre livstid säger Lina Lundin, en av initiativtagarna.

Lånetagarna betalar för att få ett lånekort och får låna max tre plagg åt gången i max tre veckor och med varje plagg följer ett tvättråd. Flera designers och klädföretag har sponsrat biblioteket.

Klädbibliotek finns sedan tidigare i Umeå och i Malmö.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4