nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mer färg och mindre avfall med vaxklossar

  • Annons 1

Xerox har tagit en multifunktionsfärgskrivare för kontorsbruk som bygger på vaxteknik. Istället för lasertoner i plastkassetter används vaxklossar som stoppas direkt i skrivaren. Klossarna behöver inte tömmas, kastas eller återvinnas när färgen är slut. All färg hamnar på papperet. 90 procent mindre avfall, minskad miljöbelastning vid tillverkning och mindre energiåtgång vid utskrift jämfört med en färglaserskrivare är några av de miljöfördelar som Xerox lyfter fram. Dessutom blir utskrifterna billigare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.