nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mer energisnålt från Panasonic

  • Annons 1

Fram till 2010 ska Panasonic lansera minst 20 miljöanpassande produkter samt minska koldioxidutsläppen med 6 000 ton enligt företagets nya europeiska miljöstrategi.

Globalt kommer företaget att fokusera på att producera energieffektiva produkter som ska märkas med symbolen ”Eco ideas”, med att reducera koldioxidutsläppen i produktionsledet samt med att uppmuntra spridningen av klimatrelaterade aktiviteter bland såväl anställda som kunder.

– Vad vi vill åstadkomma en hållbar förändring som gör skillnad för den globala miljön. Därför är det viktigt med tydliga och realistiska mål som vi nu också presenterar, säger Yoshiiku Miyata, CEO, Panasonic Europa.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4