nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mer bekämpningsmedel med GMOs

  • Annons 1

Utbredningen av genmodifierade grödor, GMO, har lett till en ökad användning av kemiska bekämpningsmedel. Det visar en färsk forskarutvärdering som gjorts av organisationen International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development, IAASTD.

Forskarna konstaterar att det krävs ett ekologiskt jordbruk snarare än bioteknik för att lösa matkrisen.

– Genmodifierade grödor har inte bidragit till att nå några av målen om ökad matsäkerhet och utveckling för de fattigaste, säger professor Janice Jiggins, som deltagit i utvärderingen, till Naturskyddsföreningens medlemstidning Sveriges Natur.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.