nr-logo

Tidningen för miljöproffs

McDonalds testar gröna restaurangmodeller

  • Annons 1

För att testa olika energieffektivitets- och avfallsmetoder utvecklar McDonalds tio gröna prototyprestauranger i USA, det skriver Environmental Leader.

En av prototyprestaurangerna i Chicago förbrukar 25 procent mindre energi än de traditionella restaurangerna, bland annat med hjälp av vegetation på taket och energisnål köksutrustning. För att minska sitt avfall arbetar hamburgerjätten med att ta fram nya förpackningar, men hittills har försök med majsförpackningar inte kunnat hålla maten varm. I Sverige har en av McDonalds restauranger installerat en laddstation för elbilar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.