nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hittills i år har mer än 360 ton mat gått till t ex soppkök, matbanker och härbärgen istället för att hamna i soporna. FOTO: Shutterstock

Matkedja skänker 360 ton mat till hjälporganisationer

Willys har i år skänkt mer än 360 ton mat, som annars skulle hamnat i soporna, till organisationer som Frälsningsarmén, Stadsmissionen och Röda Korset.

  • Annons 1

Varje år slängs mer än 600 000 ton mat i onödan i Sverige. Den största delen av matsvinnet uppstår i hemmet, men även i livsmedelsbutiker slängs mycket mat som fortfarande går utmärkt att äta. Det vill Willys ändra på och har därför satt upp mål om att halvera matsvinnet inom en femårsperiod.

Ett initiativ för att motverka matsvinn är matjättens satsning på att skänka mat som inte längre går att sälja, men som fortfarande håller god kvalitet, till lokala hjälporganisationer. På kort tid har 80 av kedjans butiker runt om i landet etablerat samarbeten med Frälsningsarmén, Stadsmissionen och andra organisationer som jobbar lokalt för att hjälpa människor som lever i utsatthet.

Hittills i år har mer än 360 ton mat gått till t ex soppkök, matbanker och härbärgen istället för att hamna i soporna.    

Läs mer här om vilka orter som Willys skänker mat till välgörenhet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4