nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Materialbrist hotar industrin

Sju kärnindustrier, inklusive den förnybara energisektorn, hotas av bristen på mineraler och metaller. Det kan skada hela leverantörskedjor och ekonomier, visar en ny rapport.

  • Annons 1

I PWC:s undersökning Minerals ans metals scarcity in manufacturing: At ticking time bomb, undersöker de några av de största tillverkningsindustrierna för att se hur brist på viktiga metaller och mineraler kan ha för påverkan de närmaste fem åren.

Risken för underskott på materialet väntas öka markant vilket kan leda till instabila leveranser, skriver Environmental Leader. 79 procent av de tillfrågade inom den förnybara sektorn känner redan av den instabiliteten.

För att möta utmaningarna anger de flesta industrierna att det krävs bättre resurseffektivitet och bättre samarbeten med leverantörskedjan samt nya affärsmodeller. I Europa ses också slutanvändarna som en viktig faktor då möjligheten att återanvända metaller och mineraler är stor.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4