nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Matbutik får ursprungsmärkt el

Imorgon öppnar en ny matbutik i Östersund. All el i affären är ursprungsmärkt och kommer från ett litet vattenkraftverk i närheten.

  • Annons 1

Ica-handlaren Kent Kristoffersson ville ha el från förnybara energikällor till sin nya butik i Östersund, en vision som blev möjlig genom ett samarbete med Jämtkraft. Energibolaget har börjat sälja ursprungsmärkt el, och den första kunden blev Kent Kristofferssons butik.

Nu kommer all el som butiken behöver från kraftstationen Nedre Handölsforsen i Jämtland. Det innebär att all el blir ursprungsmärkt.

− Det här är en fantastisk lösning för oss, då vi även arbetar med andra innovativa, energisparande åtgärder, säger Kent Kristoffersson. Den nya stormarknaden har exempelvis dörrar på alla kylar och frysar. Till och med kött-, ost- och charkdisken har dörrar för att vi ska spara energi.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.