nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Massproduktion av elbilar 2015

  • Annons 1

Flera hundratusen elbilar med bränsleceller kommer att produceras från och med 2015. Det meddelar flera stora biltillverkare som Ford, Honda och Toyota i ett gemensamt uttalande.

Biltillverkarna som har undertecknat överenskommelsen uttrycker ett starkt önskemål om att infrastrukturen för vätgasfordon ska byggas ut i Europa så att den är god till 2015.

– Det är mycket glädjande att fordonsindustrin håller tidsplanen de presenterade 2006. Under åren fram till 2015 kommer vi nu få se fler och större demonstrationprojekt där styrkan i kombinationen bränsleceller och batterier påvisas i praktiken, säger Sven Wolf, verksamhetsledare på Vätgas Sverige, i en kommentar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.