nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Massproduktion av elbilar 2015

  • Annons 1

Flera hundratusen elbilar med bränsleceller kommer att produceras från och med 2015. Det meddelar flera stora biltillverkare som Ford, Honda och Toyota i ett gemensamt uttalande.

Biltillverkarna som har undertecknat överenskommelsen uttrycker ett starkt önskemål om att infrastrukturen för vätgasfordon ska byggas ut i Europa så att den är god till 2015.

– Det är mycket glädjande att fordonsindustrin håller tidsplanen de presenterade 2006. Under åren fram till 2015 kommer vi nu få se fler och större demonstrationprojekt där styrkan i kombinationen bränsleceller och batterier påvisas i praktiken, säger Sven Wolf, verksamhetsledare på Vätgas Sverige, i en kommentar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.