nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Marylands guvernör vill öka samarbetet med Sverige

  • Annons 1

Att öka investeringar och samarbeten inom energi och cleantech. Det är meningen med Marylands guvernör Martin O’Malley och hans delegations besök i Sverige. Den 1 juli öppnar dessutom Maryland ett skandinaviskt kontor i Stockholm som ska attrahera svenska och skandinaviska företag till staten.

– Marylands framtid avgöras av hur snabbt och effektivt vi använder oss av grön teknik för att skapa jobb, driva vår ekonomi och förse hem och bilar, säger Martin O’Malley.

Guvernören mötte bland andra näringsminister Maud Olofsson för att diskutera ett partnerskap mellan USAs energidepartement, Energimyndigheten och Volvo för utveckling av hybridteknologi. Han besökte också den miljövänliga stadsdelen Hammarby sjöstad och mötte 20 svenska cleantech-företag som är intresserad av att expandera i USA.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.