nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Marylands guvernör vill öka samarbetet med Sverige

  • Annons 1

Att öka investeringar och samarbeten inom energi och cleantech. Det är meningen med Marylands guvernör Martin O’Malley och hans delegations besök i Sverige. Den 1 juli öppnar dessutom Maryland ett skandinaviskt kontor i Stockholm som ska attrahera svenska och skandinaviska företag till staten.

– Marylands framtid avgöras av hur snabbt och effektivt vi använder oss av grön teknik för att skapa jobb, driva vår ekonomi och förse hem och bilar, säger Martin O’Malley.

Guvernören mötte bland andra näringsminister Maud Olofsson för att diskutera ett partnerskap mellan USAs energidepartement, Energimyndigheten och Volvo för utveckling av hybridteknologi. Han besökte också den miljövänliga stadsdelen Hammarby sjöstad och mötte 20 svenska cleantech-företag som är intresserad av att expandera i USA.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.