nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Marylands guvernör vill öka samarbetet med Sverige

  • Annons 1

Att öka investeringar och samarbeten inom energi och cleantech. Det är meningen med Marylands guvernör Martin O’Malley och hans delegations besök i Sverige. Den 1 juli öppnar dessutom Maryland ett skandinaviskt kontor i Stockholm som ska attrahera svenska och skandinaviska företag till staten.

– Marylands framtid avgöras av hur snabbt och effektivt vi använder oss av grön teknik för att skapa jobb, driva vår ekonomi och förse hem och bilar, säger Martin O’Malley.

Guvernören mötte bland andra näringsminister Maud Olofsson för att diskutera ett partnerskap mellan USAs energidepartement, Energimyndigheten och Volvo för utveckling av hybridteknologi. Han besökte också den miljövänliga stadsdelen Hammarby sjöstad och mötte 20 svenska cleantech-företag som är intresserad av att expandera i USA.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.