nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Märkta energiprodukter ger energismarta val

  • Annons 1

Butikers energimärkning ligger under lupp. Det är Energimyndigheten i samarbete med Föreningen Sveriges regionala energikontor som kontrollerar ett femtiotal butiker i sju orter i landet. Tanken är att energimärkta produkter ska hjälpa konsumenten att göra energismarta val och att kontrollerna ska ge kunskap till handlarna.

De produktgrupper som ska vara märkta är de flesta vitvaror, luftkonditionering och lampor. I år kontrolleras särskilt på luft-luftvärmepumpar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.