nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Många kan tänka sig att konvertera

  • Annons 1

En majoritet av alla svenskar kan tänka sig att betala för att konvertera sin bil till etanol- eller biogasdrift, enligt en undersökning som miljöpartiet genomfört. 53 procent är beredda att bygga om sin bil även om det kostar upp till 15 000 kronor. 84 procent vill helst köra sin bil på antingen etanol eller gas och 91 procent tycker att det är viktigt att vi även börjar producera miljöbränslen i Sverige, enligt undersökningen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4