nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Malmö vill bli internationellt ledande cleantech stad

  • Annons 1

Malmö inleder nu sin satsning för att etablera sig som en internationellt ledande cleantech stad. För att lyckas ska kommunen utforma ett koncept där man tillsammans med näringsliv, högskola och andra aktörer ska skapa en plats för att starta, driva och utveckla företag inom cleantech.

Som ett första steg inrättas Malmö cleantech office som i samråd med näringslivet ska ta fram underlag för ett politiskt styrdokument som tydliggör kommunens ambitioner kopplat till näringslivets behov, samt syssla med marknadsföring.

I ett andra steg ska det etableras ett Green light district i Västra hamnen och Norra hamnen där syftet är att attrahera nyetableringar av cleantechföretag till Malmö och erbjuda befintliga företag möjlighet till omlokalisering.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4