nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Malmö satsar på cleantech

Att starta, driva och utveckla företag inom cleantechområdet. Det är meningen med Malmö kommuns satsning Malmö Cleantech Office som drar igång nu.

  • Annons 1

Malmö Cleantech Office består av två projektledare som under de kommande två åren ska arbeta för att utveckla företag inom cleantechområdet. Arbetet ska ske i samarbete med näringsliv, högskola och andra aktörer.

– Ambitionen är att Malmö Cleantech Office ska fungera som en katalysator och stärka Malmös utveckling som en cleantech city, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande.

Tre delprojekt

Det fortsatta arbetet delas in i tre delprojekt som ska främja tillväxten av nya och befintliga cleantechföretag i Malmö. Projektet Cleantech District ska attrahera nyetableringar av cleantechföretag samt erbjuda befintliga företag en möjlighet till omlokalisering.

Cleantech Center ska erbjuda mötes- och konferensmöjligheter och projektet Malmö Cleantech Testbed ska erbjuda staden ny miljöteknik och aktivt verka för att köpa in ny miljöteknik till kommunens verksamheter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.