nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Malmö satsar på cleantech

Att starta, driva och utveckla företag inom cleantechområdet. Det är meningen med Malmö kommuns satsning Malmö Cleantech Office som drar igång nu.

  • Annons 1

Malmö Cleantech Office består av två projektledare som under de kommande två åren ska arbeta för att utveckla företag inom cleantechområdet. Arbetet ska ske i samarbete med näringsliv, högskola och andra aktörer.

– Ambitionen är att Malmö Cleantech Office ska fungera som en katalysator och stärka Malmös utveckling som en cleantech city, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande.

Tre delprojekt

Det fortsatta arbetet delas in i tre delprojekt som ska främja tillväxten av nya och befintliga cleantechföretag i Malmö. Projektet Cleantech District ska attrahera nyetableringar av cleantechföretag samt erbjuda befintliga företag en möjlighet till omlokalisering.

Cleantech Center ska erbjuda mötes- och konferensmöjligheter och projektet Malmö Cleantech Testbed ska erbjuda staden ny miljöteknik och aktivt verka för att köpa in ny miljöteknik till kommunens verksamheter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.