nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Malmö öppnar cleantechcenter

Cleantech Business Center ska vara en mötesplats för cleantechföretag i regionen och bidra till att Malmö stad är klimatneutral år 2020.

  • Annons 1

Syftet med mötesplatsen är att främja företag inom cleantech-sektorn som kan bidra till att Malmö stad når sina långsiktiga miljömål. Målet är att 2020 vara en klimatneutral stad och att 2030 endast försörjas av förnybar energi. Centret består av utställningsplatser, mötes- och konferensrum och arbetsplatser. I och med invigningen hålls en utställning med elva företag som verkar inom eolenergi, vattenrening, energieffektivisering, hållbart byggande och avfallshantering. Bakom initiativet står Malmö Cleantech City.

– Med Cleantech Business Center vill vi uppmärksamma att innovativa produkter och smarta lösningar finns på marknaden, men för att få en förändring måste de även användas. Nu ligger tyngden på att få ut produkterna på marknaden och i en sådan process kan en mötesplats som sådan vara av stor betydelse. Det kan vara att ta emot en kund, delta i testbed-aktiviteter eller anordna en större kundaktivitet, säger Magdalena Kuchcinska, projektledare för Malmö Cleantech City.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.