nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Malmö kraftsamlar

Lyssna mer, bjuda in till dialog och fortsätta satsa på förbättringsarbete i skolan. Så vill Malmö stads chefer bygga social hållbar utveckling.

  • Annons 1

I ett öppet brev, som även publiceras i Skånska Dagbladet, går nu samtliga förvaltningsdirektörer och -chefer i Malmö stad ut och visar sitt engagemang för staden. De beskriver de utmaningar som finns i Malmö och pekar på hur de angriper dem för att nå social hållbarhet.

Bland annat ska det göras med hjälp av nya metoder och framför allt genom att ”lyssna på och inte minst bjuda in Malmöborna och andra som vill bidra till att göra Malmö till den stad vi vill leva i.”

Skola, sysselsättningen bland unga och trygghetsområdet är några av de områdena prioriteras i det arbetet, menar de 20 förvaltningscheferna. Bland annat pekas FemFokus för ökad trygghet i Malmö ut som en huvudspår inom det trygghetskapande arbetet, där Malmö stad tillsammans med Polisen fokuserar med gemensamma resurser. Inom skolan fortsätter det intensiva förbättrings- och utvecklingsarbetet. Höjda förväntningar på eleverna och fler vuxna förebilder är ett par vägar.

De lyfter också fram en nystartad jobbinkubator för sociala innovationer som bidrar till ökad sysselsättning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer:

Låt oss satsa på en giftfri miljö

Sveriges kommuner och regioner behöver bättre förutsättningar för att jobba med miljökvalitsmålet Giftfri miljö. Nu har organisationerna Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer skickat en gemensam skrivelse till miljö- och energidepartementet för att lyfta frågan.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hälften av alla företag brister i förebyggande arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets granskning av nära 1 700 arbetsplatser visar att över hälften av alla arbetsplatser brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Men inspektionerna visade även på positiva tendenser – bland annat inom detaljhandeln där många unga arbetar. 

Nytt index mäter luftkvaliteten i europas städer

Vill du veta hur ren luften är där du bor? Nu lanserar Europeiska miljöbyrån ett index som bygger på 2 000 mätstationer runt om i Europa.
– Luftutsläppen är en osynlig mördare, sade EU-kommissionär Karmenu Vella i samband med att indexet släpptes.