nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Malmö kraftsamlar

Lyssna mer, bjuda in till dialog och fortsätta satsa på förbättringsarbete i skolan. Så vill Malmö stads chefer bygga social hållbar utveckling.

  • Annons 1

I ett öppet brev, som även publiceras i Skånska Dagbladet, går nu samtliga förvaltningsdirektörer och -chefer i Malmö stad ut och visar sitt engagemang för staden. De beskriver de utmaningar som finns i Malmö och pekar på hur de angriper dem för att nå social hållbarhet.

Bland annat ska det göras med hjälp av nya metoder och framför allt genom att ”lyssna på och inte minst bjuda in Malmöborna och andra som vill bidra till att göra Malmö till den stad vi vill leva i.”

Skola, sysselsättningen bland unga och trygghetsområdet är några av de områdena prioriteras i det arbetet, menar de 20 förvaltningscheferna. Bland annat pekas FemFokus för ökad trygghet i Malmö ut som en huvudspår inom det trygghetskapande arbetet, där Malmö stad tillsammans med Polisen fokuserar med gemensamma resurser. Inom skolan fortsätter det intensiva förbättrings- och utvecklingsarbetet. Höjda förväntningar på eleverna och fler vuxna förebilder är ett par vägar.

De lyfter också fram en nystartad jobbinkubator för sociala innovationer som bidrar till ökad sysselsättning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.