nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Maldiverna vill bli första CO2-neutrala landet

  • Annons 1

155 vindturbiner, solpaneler som täcker en halv kvadratkilometer och en biomassaanläggning som drivs med kokosnötsskal. Med klimathotet inpå knuten planerar Maldivernas president Mohamed Nasheed att slå världsrekord genom att göra landet koldioxidneutralt till 2020, skriver The Guardian. Beskedet kommer bara några dagar efter att forskare varnat för att höjda vattennivåer till följd av klimatförändringar kan sluka östaten före århundradets slut.

Nasheed har tagit hjälp av de brittiska klimatexperterna Chris Goodall och Mark Lynas för att utveckla en klimatplan som helt utesluter fossila bränslen om tio år. Presidenten kommer även att uppmana andra hotade ögrupper att ta efter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.