nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Majoriteten för nya kärnkraftverk

  • Annons 1

I folkomröstningen om kärnkraft 1980 blev det nej. En ny opinionsmätning gjord av Synovate i samarbete med DN visar att en majoritet av svenskarna är för regeringens förslag att bygga nya kärnkraftverk.

62 procent av dem som deltagit i undersökningen säger ja till nya kärnkraftverk, medan 28 procent säger nej. Resten är osäkra.

Män är mer positiva än kvinnor, och det största stödet till förslaget finns bland Moderaternas väljare. Två av tre centerväljare är för nya kärnkraftverk.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.