nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Maersk får miljöpris

En satsning på tåg och fartyg imponerade på juryn för Stora logistik och Transportpriset.

  • Annons 1

2002 fraktades 40 procent av Maersk Lines gods med järnväg. I dag sker 86 procent av företagets alla landtransporter med tåg som drivs av grön el. Detta motsvarar 40 000 färre lastbilstransporter varje år på våra svenska vägar.

Nu får företaget Stora Logistik och Transportpriset 2010 för sitt arbete med en mängd miljöförbättrande åtgärder till sjöss och till lands.

– Det känns väldigt bra att vi nu får erkännande för vår långsiktiga satsning på miljön. Maersk Line har arbetat målmedvetet sedan 2002 på att föra över containrar från lastbil till tåg, säger Patrick Berggren, chef för operations i Skandinavien.

För närvarande har Maersk Line direkta tågtransporter mellan sina svenska hamnar och 16 orter runt om i Sverige och flera är på gång. Inom koncernen pågår fler än 100 olika miljöförbättrande projekt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.