nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Lunds universitet sluter upp till klimatsamarbete

EU:s klimat- och innovationssamarbete Climate- KIC med lärosäten, företag och städer ska hitta konkreta lösningar på klimatutmaningen. Nu ansluter sig Lunds universitet.

  • Annons 1

230 aktörer är redan med i Climate-KIC där forskning, undervisning och entreprenörer ska mötas för att testa nya idéer och skapa demonstrationsprojekt som kan användas för att stävja klimatförändringen.

– Vi ser stora möjligheter för både forskare och studenter vid Lunds universitet. Climate-KIC är en betydelsefull arena för att få fram konkreta lösningar på klimatutmaningen, säger Torbjörn von Schantz, rektor vid Lunds universitet.

Medlemskap innebär också möjligheter för studenterna vid Lunds universitet, i sommarskolan The Journey får studenter från hela världen utvecklas i hållbart entreprenörskap under fem veckor. Tio studenter kommer att delta.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.