nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Los Angeles förbjuder plastpåsar

Los Angeles politiker har röstat för att förbjuda ut plastpåsar i snabbköpsbutiker. Påsarna ska fasas ut under de kommande tolv månaderna och förbudet gäller 7 500 butiker, enligt Los Angeles Times.

  • Annons 1

Återförsäljarna får dock fortsätta att sälja papperspåsar, även om man från politiskt håll tänker undersöka om förbudet även ska gälla papper i framtiden.

Det främsta skälet till förbudet är att plastpåsarna ställer till problem i sophanteringen och även tar sig ut i hav och sjöar. Tidigare har 48 andra städer i Kalifornien förbjudit plastpåsarna, några av dem är San Jose, San Francisco and Long Beach. I Rwanda förbjöds platspåsar i butiker redan 2006.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.