nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lönsamt med hållbart jordbruk

  • Annons 1

Det går att framställa livsmedel på ett hållbart sätt med bevarad biologisk mångfald och samtidigt få god lönsamhet. Det är ett av resultaten från miljöforskningsstiftelsen Mistras forskningsprogram Mat 21 som har avslutats efter åtta års arbete. Hållbart jordbruk kan kosta mer, men är nödvändigt i det långa loppet menar forskarna.

– Vi måste alltså ta vissa investeringskostnader för miljön för att långsiktigt trygga framtiden. Målet bör vara att utveckla produktionsformer som förenar lönsamhet med en god miljö och djuromsorg, säger programchefen Rune Andersson vid SLU i Uppsala.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.