nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lönsamt att arbeta med CSR

  • Annons 1

Om hållbarhetsarbete lönar sig för företagen har länge varit omtvistat. Men nu finns vetenskapliga belägg på att så är fallet.

– Vår forskning visar att företag som agerar proaktivt med att integrera CSR i affärsverksamheten skaffar sig konkurrensfördelar. Man minskar riskerna och ger ägarna ett ekonomiskt mervärde, säger Lars Hassel, professor i redovisning och revision vid Umeå universietet.

Framförallt visar det sig i att den extra finansiella information som ett aktivt CSR arbete bidrar med också ger ett ökat marknadsvärde. Ett högt betyg på CSR-arbetet innebär alltså bättre värde på börsen.

– Tidigare har man inte vetat om lönsamma företag är bra på CSR eller om företag som är bra på CSR blir lönsamma, nu har vi fått tydliga svar, kommenterar Fredrik Ljungdahl, Assistant Professor vid Jönköping International Business School.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.