nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lönsamt att arbeta med CSR

  • Annons 1

Om hållbarhetsarbete lönar sig för företagen har länge varit omtvistat. Men nu finns vetenskapliga belägg på att så är fallet.

– Vår forskning visar att företag som agerar proaktivt med att integrera CSR i affärsverksamheten skaffar sig konkurrensfördelar. Man minskar riskerna och ger ägarna ett ekonomiskt mervärde, säger Lars Hassel, professor i redovisning och revision vid Umeå universietet.

Framförallt visar det sig i att den extra finansiella information som ett aktivt CSR arbete bidrar med också ger ett ökat marknadsvärde. Ett högt betyg på CSR-arbetet innebär alltså bättre värde på börsen.

– Tidigare har man inte vetat om lönsamma företag är bra på CSR eller om företag som är bra på CSR blir lönsamma, nu har vi fått tydliga svar, kommenterar Fredrik Ljungdahl, Assistant Professor vid Jönköping International Business School.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.