nr-logo

Hållbarhet i praktiken

London vill bli grönast i världen

  • Annons 1

London har bestämt sig för att bli världens grönaste stad med en radikal klimathandlingsplan som ska reducera koldioxidutsläppen med 60 procent på 20 år. Planen innehåller åtgärder gentemot individer, hushåll, företag och lokala myndigheter.

Londonborna uppmanas att stänga av teveapparater och belysning samt byta till lågenergilampor. Bidrag erbjuds för att isolera bostäder. Företag och lokala myndigheter miljömärks om de städar upp i sin klimatpåverkan. En del av handlingsplanen rör också ett skifte där en fjärdedel av Londons tillgång till elkraft ska växla från det nationella nätet till lokalt genererad kraft från kombinerade el- och värmekraftverk.

Planen är, enligt nyhetsbyrån Reuters, mer ambitiös än det utkast till en klimatförändringslag som den brittiska regeringen ska publicera 12 mars. Utkastet innehåller en utfästelse om en 60-procentig minskning av koldioxidutsläppen till år 2050.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4