nr-logo

Hållbarhet i praktiken

London vill bli grönast i världen

  • Annons 1

London har bestämt sig för att bli världens grönaste stad med en radikal klimathandlingsplan som ska reducera koldioxidutsläppen med 60 procent på 20 år. Planen innehåller åtgärder gentemot individer, hushåll, företag och lokala myndigheter.

Londonborna uppmanas att stänga av teveapparater och belysning samt byta till lågenergilampor. Bidrag erbjuds för att isolera bostäder. Företag och lokala myndigheter miljömärks om de städar upp i sin klimatpåverkan. En del av handlingsplanen rör också ett skifte där en fjärdedel av Londons tillgång till elkraft ska växla från det nationella nätet till lokalt genererad kraft från kombinerade el- och värmekraftverk.

Planen är, enligt nyhetsbyrån Reuters, mer ambitiös än det utkast till en klimatförändringslag som den brittiska regeringen ska publicera 12 mars. Utkastet innehåller en utfästelse om en 60-procentig minskning av koldioxidutsläppen till år 2050.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.