nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Lokalt stöd till biogasbilar

  • Annons 1

Den 30 juni upphörde miljöbilspremien. Nu har flera kommuner runtom i landet istället beslutat att införa lokala stöd för biogasbilar. Dessa är Landskrona, Helsingborg, Kristiansstad, Östersund och Västerås, enligt Gröna Bilister. I Helsingborg kan privatpersoner söka bidrag som täcker 50 procent av merkostnaden för bilköpet, dock högst 15 000 kronor, och även företag kan få stöd för en mindre del. Helsingborgs Dagblad skriver att det statliga Klimp-bidraget har gjort det möjligt för kommunen att erbjuda stödet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4