nr-logo

Hållbarhet i praktiken

LO presenterar klimatpolitiskt program

  • Annons 1

Även fackföreningsrörelse måste ta sitt ansvar. Det menar LO som har tagit fram ett klimatpolitiskt program som ska lägga grunden för deras arbete kring klimatfrågan.

Programmet har tagits fram av en förbundsgemensam arbetsgrupp och innehåller bland annat LOs förhoppning om att Sverige ska stödja den internationella fackföreningsrörelsens arbete med att utveckla den sociala dimensionen i klimatpolitiken. De anser också att det behövs ett omvandlingstryck via koldioxid- och energiskatter, men främst en aktiv investeringspolitik med instrument som riktade investeringsstöd, teknikupphandling, offentlig upphandling och satsning på forskning och teknikutveckling. Utvecklad samverkan mellan stat, forskning och näringsliv tror LO kan bidra till sektorsanpassade lösningar.

– Många av de åtgärder och omställningar som kommer att krävas berör våra medlemmars vardag. Fackföreningsrörelsens engagemang behövs både för att få till stånd minskad klimatpåverkan och åtgärder som mildrar konsekvenserna av denna påverkan, säger LOs ordförande Wanja Lundin-Wedin.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4