nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Livsmedelsbutik certifieras för Green Building

Coop Konsum i Tibble har fått ett Green Building-certifikat för sitt arbete med att minska miljöpåverkan. Det är första gången som en butik i drift får den här certifieringen.

  • Annons 1

Coop Konsum i Tibble, Kungsängen är den första av Sveriges drygt 3 300 livsmedelsfastigheter som får ett Green Building certifikat med åtgärder gjorda i förvaltning, det vill säga när verksamheten är i drift.

Projektet har gett stora energi och miljöbesparingar och nu vill Konsumentföreningen Norrort fortsätta att göra alla sina fastigheter klimatsmartare.

– Vi spar både på energi och pengar, koldioxidutsläppen har minskat med 65 procent och bara med bytet av fjärrvärmecentral gör vi en besparing på drygt 40 000 kronor om året, säger Kjell Johansson, Vd i Konsumentföreningen Norrort och ägare av fastigheten.

– Det känns extra tillfredställande att genomföra det här på en butik i drift. De flesta certifieringarna görs på nybyggda fastigheter där man bygger in de klimatsmarta lösningarna från början, säger Harry Swartz, chef Miljö och Hållbar utveckling på KF Fastigheter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.