nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Lista hjälper dig att inreda

140 sidor inredningsprodukter som klarar miljömärkningskraven. Det hittar du i den senaste versionen av Gröna listan.

  • Annons 1

När arbetet med Gröna listan startade för cirka fem år sedan var målet att öka både tillgång och efterfrågan på inredning med höga miljöprestanda. Då var listan på 20 sidor. Den nya versionen som är ute idag innehåller 140 sidor med inredningsprodukter som klarar miljömärkningskraven enligt Svanen, EU-blomman eller Bra miljöval.

Gröna Listan görs av Västra Götalandsregionens upphandlingsenhet tillsammans med Design med Omtanke som arbetar med att förändra offentliga miljöer på ett hållbart sätt.

Idag är hälften av all inredning som köps in i Västra Götalandsregionen från Gröna listan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4