nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Liseberg satsar på vindkraft

  • Annons 1

Sedan början av februari äger Liseberg ett vindkraftverk som står i Ventosumparken utanför Falkenberg. Förutom att verket förser Liseberg med cirka 5 procent av koncernens el berättigar köpet till ett större vind-elscertifikat. Det gör att hela Lisebergsparken och resten av koncernen redan under 2009 kommer att drivas enbart av närproducerad vindkraft.

– Vi har under flera år gjort stora ansträngningar för att minska vår energianvändning och sedan några år tillbaka köper vi bara grön el. Det här aktiva valet av energikälla är nästa steg i vår satsning på att miljöanpassa verksamheten, säger Lisebergs miljöchef Lars-Erik Hedin.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.