nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Liseberg satsar på vindkraft

  • Annons 1

Sedan början av februari äger Liseberg ett vindkraftverk som står i Ventosumparken utanför Falkenberg. Förutom att verket förser Liseberg med cirka 5 procent av koncernens el berättigar köpet till ett större vind-elscertifikat. Det gör att hela Lisebergsparken och resten av koncernen redan under 2009 kommer att drivas enbart av närproducerad vindkraft.

– Vi har under flera år gjort stora ansträngningar för att minska vår energianvändning och sedan några år tillbaka köper vi bara grön el. Det här aktiva valet av energikälla är nästa steg i vår satsning på att miljöanpassa verksamheten, säger Lisebergs miljöchef Lars-Erik Hedin.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4