nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Lidl kör på gammal mat

Lidl kan numera stoltsera med titeln Årets miljösatsning för sin satsning på att använda överblivna matvaror som drivmedel i transporter.

  • Annons 1

Lidl har tilldelats utmärkelsen Årets miljösatsning som en del av Stora logistik & transportpriset 2011. Juryn fångades bland annat av att Lidl introducerat en lastbil som drivs på biogas som producerats av företagets egna överblivna matvaror. Lastbilen kommer från Volvo Lastvagnar och har potential att minska koldioxidutsläppen med upp till 80 procent mot tidigare. Under året kommer ytterligare två metangasdrivna lastbilar att tas i drift för leveranser i Göteborgs- och Stockholmsregionerna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.