nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Leed-certifiering för sjukvården

En särskild Leed-certfiering för sjukvårdsanläggningar har lanserats. Tanken är att den ska möta de unika behov som en 24-timmarsverksamhet har.

  • Annons 1

The US Green Building Council, USGBC, som har lanserat systemet för sjukvårdsprojekt menar att det systemet är utformat för att guida och utmärka högpresterande verksamheter. Certifieringen bygger på anläggningens design och konstruktion och kan appliceras på både nya byggprojekt och renoveringsobjekt. Modellen kan också användas för läkarmottagningar och forskningsanläggningar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.