nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lätt och fri

  • Annons 1

Fri från PVC samt mindre och ofarligare avfall. Det är miljöfördelarna med Fresenius Medical Cares Svanenmärkta dialyspåse för sjukhus- och hemmabruk. Vanliga dialyspåsar tillverkas ofta av PVC som innehåller mjukgörande ftalater. Den Svanenmärkta dialyspåsen är inte bara fri från PVC utan den är också 20-50 procent lättare, vilket ger mindre mängd avfall då påsen är en engångsprodukt. Märkningen omfattar hela förpackningen, slangar och kartong.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.