nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lästips- lätt och inspirerande med iso 14001

Har du svårt att sälja in nyttan med miljöledning i den egna organisationen? Känns det som om medarbetarna inte riktigt förstår och använder ledningssystemet? Har engagemanget för miljöfrågorna falnat i företaget?
Här är böckerna som ska hjälpa dig att få ordning på torpet!

  • Annons 1

I boken Lätt med ISO 14001 av Richard Almgren och Torbjörn Brorson får du svar på varför man ska jobba med ISO 14001, vad det innebär samt hur man bäst bör lägga upp arbetet. Ambitionen är att förklara miljöledning och ISO 14001 enkelt och tydligt med hjälp av pedagogiska företagsexempel. Boken som ges ut av Sis-Ledningssystem passar bra oavsett om ni är i fas att införa ISO 14001 eller behöver en nystart i arbetet.

Men är de riktigt liten kanske du hittar ännu mer matnyttig läsning i Iso 14001 Environmental Management Systems – An easy-to-use checklist for small business – Are you ready?

Det är en ny handbok specialanpassad för den som har mindre muskler men som ändå vill få till ett miljöledningssystem baserat på Iso 14001. Handboken och medföljande cd innehåller 16 checklistor som organisationen steg för steg kan stämma av sitt miljöarbete mot. Boken ges ut av International organization for standardization & International Trade Centre.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.