nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Läsplattor ska ersätta utskrifterna

Att arbeta för ett papperslöst samhälle är en av anledningarna till att miljönämnden i Malmö stad satsar på läsplattor.

  • Annons 1

– Redan för 10 år sedan pratade man om att jobba mot ”det papperslösa samhället”, men sedan dess har det bara blivit mer och mer papper. Nu är det viktigt att vi politiker tar ansvar och ser till att det blir verklighet, säger miljönämndens ordförande Milan Obradovic.

Genom att digitalisera nämndshandlingarna och skicka dokument, kallelser och annan information digitalt räknar miljönämnden i Malmö stad med att minskade utskrifter kommer att spara uppemot ett halvt ton papper per år. De pekar också på att budkostnader och avgaser kommer att minska och att läsplattor tar mindre energi än bärbara datorer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.