nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Läsning för gröna affärsidéer

Är du less på att läsa vägledningar, rapporter och guider. Här är två böcker som kanske kan sätta igång nya tankar och inspirera till gröna affärsidéer.

  • Annons 1

Det glesnar i leden

Den biologiska mångfalden minskar och vi måste agera innan det glesnar än mer i leden, men varför ska vi agera och hur? Det får vi svar på i denna bok som både roar och oroar och visar vad den biologiska mångalden ger för nytta och glädje.

Titel: Vem ska bort?

Författare: Redaktörer Mats och Åsa Ottosson

Förlag: Naturskyddsföreningen

Förena tillväxt och miljö

Vi står inför en stor utmaning, att förena tillväxt med minskad miljöåverkan. Men för att minska konsumtionens miljöpåverkan krävs kreativitet. Tim Jackson förmedlar en vision av hur samhället kan blomstra utan att överskrida planetens ekologiska resurser.

Titel: Välfärd utan tillväxt

Författare: Tim Jackson

Förlag: Ordfront

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4