nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sofia Mackin, ny hållbarhetschef på Landstinget Västernorrland. FOTO: Landstinget Västernorrland

Landstinget Västernorrland rekryterar ny hållbarhetschef

Hon kommer närmast från en tjänst som kvalitets- och miljöchef på VTG.

  • Annons 1

Sofia Mackin och tar över efter miljöchef Olle Bertilsson på Landstinget Västernorrland. Hon har tidigare arbetat som miljöcontroller i landstinget.

– Det känns jättebra att vara tillbaka på Landstinget Västernorrland och att få arbeta med hållbarhetsfrågorna här. Jag brinner extra för kemikalie- och avfallsfrågor, men den stora helheten är viktig, säger Sofia Mackin.

Utveckla verksamheten

Landstinget Västernorrland deltar som exempel i regeringens initiativ för ett fossilfritt Sverige, och ett nytt nätverk som har startat inom bioekonomi.

– Det är bra att vi breddar begreppet från att ha miljö i fokus till hållbarhet och att organisationen anpassas efter det. En av många spännande utmaningar blir att i samverkan med politiken ta fram förslag på nya mål för hållbarhetsområdet för Region Västernorrland, säger Sofia Mackin.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4