nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Låna en professor för en dag

Minskat avstånd mellan universitet och företag. Stärkt innovationskraft. Och ett kunskapskraftigt bollplank. Det är vinsterna med att låna en professor för en dag.

  • Annons 1

The Paper Province, ett kluster för pappers- och massaindustrin i Värmland, erbjuder tillsammans med Karlstad universitet företag att kostnadsfritt låna en professor för en dag.

Tillsammans med företaget går de igenom vad de vill ha hjälp med. Det kan vara allt ifrån en konkret lösning i produktion till att ha ett bollplank eller ta del av aktuella examensarbeten. Därefter får företaget besök av en professor, eller annan lämplig kompetens från universitetet.

Ett företag som tog tillfället i akt var Rottneros Packaging som producerar livsmedelstråg. De fick låna Lars Nilsson, professor i energiteknik, under en dag och fick därmed många tips på hur de kan utveckla och effektivisera sin process.

– Vi är ett litet företag med fyra anställda. För oss var det oerhört värdefullt att bolla idéer och få feedback av en utomstående person med kompetens inom vårt område, säger Henrik Granqvist, produktionsledare Rottneros Packaging.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.