nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbarhetsstrateg
Matilde Unge, hållbarhetsstrateg på Liljewall arkitekter. FOTO: Liljewall arkitekter

Lämnar Skanska – blir hållbarhetsstrateg på Liljewall arkitekter

Matilde Unge rekryteras till rollen som hållbarhetsstrateg på Liljewall arkitekter. Hon kommer närmast från Skanska där hon arbetat med hållbar affärsutveckling.

  • Annons 1

– Jag ser fram emot att forma Liljewall arkitekters egen hållbarhetsmodell som kan användas ut mot kund för att tydliggöra och förklara hur vi, alltid, jobbar med ett antal miljöparametrar i projekten. Jag kommer jobba kundfokuserat och tror på att prioritera, att våga sikta på vissa mål där vi kan bli riktigt vassa,” säger Matilde Unge i ett pressmeddelande.

Lång erfarenhet av byggbranschen

Matilde har under de senaste 25 åren arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor, varav de senaste 13 inom bygg- och fastighetssektorn.

Hon har erfarenhet av intern uppföljning och har bland annat drivit och utvecklat Skanskas ”Gröna karta”.

– Alla vinner på att jobba klimatsmart. Det är en fördom att det skulle vara dyrt eller komplicerat. Däremot behöver miljö- och hållbarhetsfrågorna vävas in i ett tidigt skede för att få maximal utkomst för respektive projekt, säger Matilde Unge.

Läs mer: Lista: 12 poddar om hållbarhet

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.