nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbarhetsstrateg
Matilde Unge, hållbarhetsstrateg på Liljewall arkitekter. FOTO: Liljewall arkitekter

Lämnar Skanska – blir hållbarhetsstrateg på Liljewall arkitekter

Matilde Unge rekryteras till rollen som hållbarhetsstrateg på Liljewall arkitekter. Hon kommer närmast från Skanska där hon arbetat med hållbar affärsutveckling.

  • Annons 1

– Jag ser fram emot att forma Liljewall arkitekters egen hållbarhetsmodell som kan användas ut mot kund för att tydliggöra och förklara hur vi, alltid, jobbar med ett antal miljöparametrar i projekten. Jag kommer jobba kundfokuserat och tror på att prioritera, att våga sikta på vissa mål där vi kan bli riktigt vassa,” säger Matilde Unge i ett pressmeddelande.

Lång erfarenhet av byggbranschen

Matilde har under de senaste 25 åren arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor, varav de senaste 13 inom bygg- och fastighetssektorn.

Hon har erfarenhet av intern uppföljning och har bland annat drivit och utvecklat Skanskas ”Gröna karta”.

– Alla vinner på att jobba klimatsmart. Det är en fördom att det skulle vara dyrt eller komplicerat. Däremot behöver miljö- och hållbarhetsfrågorna vävas in i ett tidigt skede för att få maximal utkomst för respektive projekt, säger Matilde Unge.

Läs mer: Lista: 12 poddar om hållbarhet

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.