nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Rikshem
Malin Bosaeus, Rikshems nya hållbarhetschef. FOTO: Rikshem

Lämnar Rise – blir Rikshems nya hållbarhetschef

Malin Bosaeus blir Rikshems nya hållbarhetschef. Hon kommer närmast från Rise där hon drivit stadsutvecklingsprojekt med fokus på innovation och social hållbarhet.

  • Annons 1

Malin kommer att leda Rikshems hållbarhetsteam och delar Rikshems ambition om att affären ska gå hand i hand med hållbarhet.

– Det känns otroligt roligt att få börja på Rikshem som vill arbeta aktivt med hållbarhetsfrågorna, särskilt de sociala. Med sitt stora bestånd av samhälls- och bostadsfastigheter, samt ett långsiktigt ägande kan Rikshem påverka samhället och möjliggöra förändring, säger Malin Bosaeus i ett pressmeddelande.

Examen från Luleå tekniska universitet

Malin börjar på Rikshem i februari och har en arkitektexamen från Chalmers tekniska högskola och en civilingenjörsexamen från Luleå tekniska universitet.

– Med stort affärsfokus och strategisk förmåga kombinerat med en innovativ och relationsskapande personlighet är Malin helt rätt för rollen. Med sin bakgrund inom social hållbarhet blir hon en viktig pusselbit i våra satsningar på områdesutveckling, säger Petter Jurdell, chef för affärs- och hållbarhetsutveckling på Rikshem.

Läs mer: Lisa Wigh tar plats i regeringens expertråd om avloppsslam

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.