nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kemikalieinspektionen
Nina Cromnier, ny generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten. FOTO: Anette Andersson

Lämnar Kemikalieinspektionen – blir gd för Strålsäkerhetsmyndigheten

Nina Cromnier lämnar tjänsten som generaldirektör på Kemikalieinspektionen. Hon tillträder den nya tjänsten 1 juni 2019.

  • Annons 1

Regeringen har utsett Nina Cromnier som ny generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten. Hon är civilingenjör i kemiteknik, civilekonom samt har en magisterexamen i politik och organisation i förändring.

Agneta Westerberg tar över

Nina Cromnier har tidigare varit departementsråd i Regeringskansliet och ordförande i styrelsen för Europeiska kemikaliemyndigheten, Echa.

Agneta Westerberg tar över som vikarierande generaldirektör för Kemikalieinspektionen från den 1 juni 2019 till dess att en ny generaldirektör tillträder.

Läs mer: Han ska leda Rambolls vindkraftsatsning

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.