nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Läkare kräver strängare Reach

  • Annons 1

De två stora läkarorganisationerna French Association for Research and Treatment of Cancer och The Standing Committee of European Doctors vill ha strängare krav i EUs nya kemikalielagstiftning Reach, rapporterar Yahoo News. De oroar sig för att den version av Reach som går igenom kommer att vara allt för anpassad till kemikalieindustrins krav och därför inte ha tillräckligt stor effekt på antalet cancerfall i Europa. Bättre testning av farliga substanser och obligatorisk ersättning av de farligaste kemikalierna är några av de krav som organisationerna vill ha med i lagförslaget.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.