nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Läkare kräver strängare Reach

  • Annons 1

De två stora läkarorganisationerna French Association for Research and Treatment of Cancer och The Standing Committee of European Doctors vill ha strängare krav i EUs nya kemikalielagstiftning Reach, rapporterar Yahoo News. De oroar sig för att den version av Reach som går igenom kommer att vara allt för anpassad till kemikalieindustrins krav och därför inte ha tillräckligt stor effekt på antalet cancerfall i Europa. Bättre testning av farliga substanser och obligatorisk ersättning av de farligaste kemikalierna är några av de krav som organisationerna vill ha med i lagförslaget.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.