nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lågkonjunkturen ger mindre avfall

  • Annons 1

Kommunernas avfallshantering går på lågvarv, mycket på grund av lågkonjunkturen. Jämför man mängden hushållssopor i januari i år med samma månad i fjol är minskningen sju procent. Det visar en undersökning från Avfall Sverige. Dessutom har grovavfallet, som lämnas in på återvinningscentraler eller samlas in vid fastigheter, minskat med omkring 18 procent samma period.

– Det finns ett tydligt samband mellan konjunktur, konsumtion och avfall och det är inget nytt. Det som är unikt är att avfallsmängderna fallit så kraftigt och snabbt. Detta sker dock från en historisk hög nivå de senaste åren, säger Weine Wiqvist, vd på Avfall Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.