nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Lågkonjunkturen ger mindre avfall

  • Annons 1

Kommunernas avfallshantering går på lågvarv, mycket på grund av lågkonjunkturen. Jämför man mängden hushållssopor i januari i år med samma månad i fjol är minskningen sju procent. Det visar en undersökning från Avfall Sverige. Dessutom har grovavfallet, som lämnas in på återvinningscentraler eller samlas in vid fastigheter, minskat med omkring 18 procent samma period.

– Det finns ett tydligt samband mellan konjunktur, konsumtion och avfall och det är inget nytt. Det som är unikt är att avfallsmängderna fallit så kraftigt och snabbt. Detta sker dock från en historisk hög nivå de senaste åren, säger Weine Wiqvist, vd på Avfall Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.